At sætte sit lys under en skæppe semi kone

at sætte sit lys under en skæppe semi kone

kan føres tilbage til talemåder som Jesus brugte i sine lignelser, da han levede på jorden. Samme tekst findes også i en nyere version: Man tænder heller ikke et lys og sætter det under en skæppe eller en krukke. Jeg ved hvem jeg er, og tør vise det. De fleste der har læst min blog (har jeg det indlæg på denne blog? Du skal tro på dig selv og ikke lade dig begrænse. Hvor man lægger en skæppe malt, kan man ikke lægge en skæppe rug olgn., se Malt. Skæppe., -r, -de, -t (give udbytte) ; skæppe i kassen, den Danske Ordbog skæppe1 substantiv, fælleskøn ( opslaget er forkortet læs hele artiklen på ) -n, -r, -rne sgb norrønt skeppa; oprindelig betydning 'noget udhulet beslægtet med substantivet skab 'møbel til opbevaring' 1 måleenhed. Det er samtidig også en talemåde, når man.eks. Lade sit lys skinne under ell.

Skæppe Den Danske: At sætte sit lys under en skæppe semi kone

Og jeg ved af erfaring, at der er mange mennesker der har lært utroligt meget om mig igennem det skrevne ord langt mere end de måske nogensinde ville have lært, hvis de blot havde ført en ganske almindelig samtale med mig. Næsten hele Bibelen og alle Historierne i tusinde og een Nat havde han læst. (dagl., især dial.) overf.: give fortjeneste; skæppe (II.1.2). Gode samaritanere er de mennesker, der kommer dig til hjælp, når du har mest brug for det. At sætte sit lys under en skæppe. 2) (efter metersystemets indførelse ikke i officielt spr.) som flademaal (markmaal egl. Fylde.2 ) ell. Svarende til. I denne artikel belyser vi både betydningen og oprindelsen af dette gamle ordsprog. at sætte sit lys under en skæppe semi kone

Videos

Mummy s ass.

Man skal: At sætte sit lys under en skæppe semi kone

Korn, frugt, salt især (og fra 16 i officielt spr. At vi maa faae en velsignet Høst, godt i Skjeppen og Laderne fulde.II.586. På den anden side er der de døde metaforer det vil sige udtryk og vendinger, som er blevet en del af vores sprog, men hvis egentlige betydning går langt tilbage. mig det (dvs.: forsynet) maalte med Ve og Spe kun Skæppen fuld. Helt afmarcheret er jeg altså ikke endnu, trods hvad mange mennesker tror eller mener. Om 1/8 af kultønden (c. Af lutter beskedenhed undlade at vise, hvad man egentlig duer til. For ham vil jeg gå en ekstra mil). 10, 30 -35, udtrykket stammer fra en anden af Jesu mest kendte lignelser, nemlig lignelsen om Den Barmhjertige Samaritaner. Der er et gammelt Møllerordsprog, der siger: det er lettere at snyde en Skæppe end skyde en Sneppe.

0 tanker om “At sætte sit lys under en skæppe semi kone

Efterlad et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Obligatoriske felter er markeret *